ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Как постоянните клиенти помагат на Вашия бизнес?

Замисляли ли сте се, как постоянните клиенти помагат на Вашия бизнес?

Това е тема от маркетинга, а примерът в това видео е направен по книгата на Wayne L. Winston: "Marketing Analytics". Правих това видео за моя курсистка и го споделям тук. Как постоянните клиенти помагат да се мултиплицира печалбата от нашия бизнес е предмет на изчисленията.

Любопитното за българина от по-старите генерации тук, според мен, се състои в две неща:

  1. Спечеленият клиент, който отново се връща при нас е своего рода откритие за онези от нас, които преживяха социализма, понеже тогава се смяташе, че търговията и услугите винаги са свързани с някаква измама, а клиентът си беше свогего рода досадник, който пречеше на магазинера да работи!
  2. Думичката "мултипликатор", която за нас беше свързана с празни приказки, свързани с поредния партиен конгрес :-)

Е, оказва се, че може да се изчисли, как завръщащите се клиенти умножават печалбите, но пък трябва да се съобразим и с цената на капитала. Тоест, налага се да преценим, дали да не вложим малко повече пари, като платим лихвите на евентуален кредит, за да задържим повече клиенти!

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'imagick.so' (tried: /opt/cpanel/ea-php72/root/usr/lib64/php/modules/imagick.so (libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory), /opt/cpanel/ea-php72/root/usr/lib64/php/modules/imagick.so.so (/opt/cpanel/ea-php72/root/usr/lib64/php/modules/imagick.so.so: cannot open shared object file: No such file or directory))

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: